Egyesületünk a Humusz Szövetség országos kampányhoz kapcsolódva 2015. május 9-én a győrszentiváni városrészben az erre nyitott háztartások bevonásával garázsvásárt szervezett.

A rendezvény előkészületeibe, illetve a szervezésbe összesen 10 középiskolai közösségi szolgálatost is bevontunk. A szervezésben nagy segítségünkre volt a helyi Móricz Zsigmond Általános Iskola szülői munkaközössége is.

A Kossuth Lajos Művelődési Ház udvarában végül 12 „garázstulajdonos” kínálta egyszerre, egy időben az eladásra szánt portékáit, amelyek között megtalálhatók voltak a ruhaneműktől kezdve a lakás-felszerelési eszközökön, könyveken, játékokon, kerékpárokon át a háztartási gépekig bezárólag minden, melyek a tulajdonosaik számára már feleslegessé váltak, de úgy gondolták, mások még hasznát vehetik azoknak. A garázsvásár egyszerre szemléletformáló és közösségformáló szerepet is betöltött a Győr kertvárosi részén lakók körében.