A 2015 Év Fája versenyen az Ifiház udvarán álló vadgesztenyefa 1358 szavazattal a 4. helyet érte el, valamint a szakmai zsűri döntése alapján megkapta a 2015 év Hős Fája díjat is.A Reflex Környezetvédő Egyesület és az Arrabona Városvédő Egyesület nyílt levélben fordult Borkai Zsolt polgármesterhez, Dr. Somogyi Tivadar alpolgármesterhez és Sági Gézához, a Győr-Szol Zrt. vezérigazgatójához.

Hihetetlen megtiszteltetés és elismerés ez mind a győri polgároknak, mind Győr városának, hiszen az Ifiházért folytatott, évek óta tartó küzdelem végre országos elismerést kapott. Mert fa és épület – az tervező, Lőrincz Józsefnek köszönhetően – egy test és egy lélek.
Nyílt levelünkben arra kértük a város vezetőit és az épület technikai kezelőjét, hogy tegye lehetővé a Hős Fa címet igazoló emléktábla és a hozzá tartozó madáretető elhelyezését az Ifiház udvarán álló fánál 2015. december 7-én hétfőn, délután 15.00 órakor. A megszólított személyek közül egyedül Dr. Somogyi Tivadar válaszolt eddig. Ő, Belváros önkormányzati képviselőjeként és alpolgármesterként, nem támogatja a kezdeményezésünket, a fát ugyanis – elmondása szerint – az épülettel együtt el fogják pusztítani. Borkai Zsolt és Sági Géza válasza mindezek ismeretében borítékolható.
Éppen ezért a két szervezet úgy határozott, hogy a Hős Fa emléktábláját az Ifiház előtt fogja elhelyezni a fent említett időpontban, egy sajtótájékoztató keretében, melyre szeretettel elvárnak minden érdeklődő állampolgárt.

Mellékletek:
FájlFájlméret
Fájl letöltése (Továbbra is veszélyben 2015 Hős Fája.doc)Veszélyben 2015 Hős Fája30 kB