Harmadik alkalommal hirdetett környezet- és természetismereti vetélkedőt a Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános Iskola a térség általános iskoláinak 2017. november 16-án. A versenyfelhívásra a házigazdák mellett 6 környékbeli iskola csapata jelentkezett: a Gönyűi Széchenyi István Általános Iskola, a Győrladamér Községi Általános Iskola, a Győrzámolyi Petőfi Sándor Általános Iskola, a Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, a Nagyszentjánosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola, valamint a Péri Öveges József Általános Iskola.

 

A Reflex Környezetvédő Egyesület, a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Pannon-Víz Zrt. munkatársai segítettek a vetélkedő lebonyolításában. A résztvevő csapatok előbb írásos feladatokat oldottak meg Szabó Miklós iskolaigazgató vezetésével, majd rövid szünet után 6 helyszínen, forgószínpad állomásokon kaptak gyakorlati feladatot a résztvevő csapatok. Amíg Peimli Piroska madárfelismerő, dr. Kalas György fa és levélfelismerő feladatokkal várta a versenyzőket, addig Horváth Ferenc az év rovaráról és az év vadvirágáról, Tóth László az ivóvízről kérdezte őket, Lajtmann Csabánál pedig fűszer- és gyógynövényeket kellett felismerni az illatukról, illetve Nagy Péternél madarakat a hangjukról.

A szoros versenyben végül a Péri Öveges József Általános Iskola csapata – Nagy Annabella, Nyéki Dániel, Sándorfi Luca, Nagy Júlia, felkészítő tanár – Molnár János végzett az első helyen.

A házigazda Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános Iskola csapata – Takács András, Schreier Elizabet, Nagy Kira, Szabó Petra, felkészítő tanár Jászné Petrovicz Márta és Szabó Miklós –mindössze 1 pont különbséggel lett második.

A Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános és Alapfokú Művészeti Iskola csapata – Szalai Álmos, Szalai Adrián, Tóth Dániel, Varga Petra, felkészítő tanár Farkas Liza – a harmadik helyen végzett.

A vetélkedő résztvevői és díjazottjai környezetbarát ajándékcsomagot, a hulladékképződés megelőzésére ösztönző pólókat, valamint értékes könyvjutalmakat kaptak. A díjakat a Reflex Környezetvédő Egyesület, a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség, a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Pannon-Víz Zrt. ajánlották fel. A vetélkedő fődíját elnyerve a Péri Öveges József Általános Iskola 24 diákja 3 napot tölthet el a Reflex Környezetvédő Egyesület pápateszéri ökológiai oktatóközpontjában.

A díjakat átadta és a vetélkedőt értékelte: Horváth Ferenc környezetmérnök, a zsűri elnöke, valamint Szabó Miklós, a vetélkedőt meghirdető Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános Iskola igazgatója.

Reflex Környezetvédő Egyesület, 2017. november 17.

Néhány kép a vetélkedőről:

A versenyzők az elméleti feladatok megoldása közben

 

Csoportkép a vetélkedő résztvevőivel

Az eredményhirdetés

A périek győztes csapata

 

 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás