Hulladékos szemléletformáló projektünk keretében 2018. március 9. és 29. között a kiválasztott négy iskolában Hulladékos Akcióhetek kezdődtek. Az akcióheteket mindegyik iskolában egy-egy, a diákokból február elején alakított szakmai munkacsoportok készítették elő. A csoportok elméleti felkészítését mindenütt gyakorlati foglalkozások követték, melynek eredményeként a gyerekek tablón mutatják be diáktársaiknak a háztartási hulladékok magyarországi helyzetét, problémáit. Külön tabló foglalkozik a hulladékok megelőzési lehetőségeivel, a hulladékok kezelési módjaival, illetve egy tabló a papír-újrapapír témával. A tablók mellett felállításra kerülnek az iskolák aulájában a projekt rajzpályázatának nyertes munkáit bemutató molinók is.

Az egyes iskolák – az aulában bemutatott kiállítások mellett- változatos formában hívják fel a figyelmet a háztartási hulladékok problémáira. A Reflex Egyesület szakembereinek bevonásával így az alábbi programok valósulnak meg:

„ Kukakesergő” - előadások

„A papír másik oldala” - előadások

Hulladéktotó  - felmérések

Hulladékból hasznos – kreatív foglalkozások

Szemétszörny készítés – kreatív foglalkozások

Iskolai papírgyűjtési akció

Papírmerítés – gyakorlati foglalkozás

Ökomata – játékos tudásfelmérő

A „Fogyókúrán a kuka - Hulladékmegelőzés- és újrahasznosítás a győri járásban” címmel futó programunk keretében megvalósuló akcióhetek időpontjai és helyszínei:

2018. március 9.- 14.: Győrladamér Községi Általános Iskola (9173 Győrladamér, Petőfi tér 1.)

2018. március 19. – 22.: Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda (9025 Győr, Péterfy S. u. 2.)

2018. március 22. - 28.: Győri Móricz Zsigmond Általános Iskola (9011 Győr, Vajda utca 25.)

2018. március 23. – 29.: Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (9062 Kisbajcs Arany János u. 20.)

A projekt a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósult meg.

www.szelektalok.hu