Az 1970-ben, figyelemfelkeltéssel elindult Föld napja „tetteinkre ébresztés" ma már az egész bolygón „jeles nap". Habár az április 22. csupán egy napja az évnek, de azért fontos nap a mi számunkra is. Majd három évtizede a környezeti és természeti értékek fontosságát hirdetjük e napon - zömében általános iskolákban. Ez évben is több iskola kérte fel a Reflexet előadások tartására. Szokásainkhoz hívein, álltunk elébe. Többek közt jártunk a piros iskolában.

Bővebben...

A Reflex hagyományainak megfelelően, projektjeinek zárásakor igyekszik egy-egy értékelő, összegző, másoknak hasznos segédanyagként kézbe vehető kiadványt megjelentetni. Így történt ez a „Csak tiszta forrásból" vízbázis-védelmi program esetében is. Dr. Hajósy Adrienne, dr. Kalas György és Lajtmann József állította össze azt a trilógiát, amely a Víz keretirányelv bemutatásától, az iskolai, önkormányzati és civil szervezeti szereplőknek adott hasznos információkon át a víz általános ismertetéséig tart. A kiadvány beszerezhető a Reflex győri tanácsadó irodájában és csatoljuk elektronikus formában is.

Mellékletek:
FájlFájlméret
Fájl letöltése (Hazai-ivobazisok(2).pdf)Hazai ivóízbázisok - kiadvány1078 kB

A vizek világát megismerni szerető természetjáróknak, természetfotósoknak tartott három napos bakonyi programot a Reflex. Első nap az Észak-bakonyi forrásokról, erekről, patakokról, másnap a felszínalatti, vagy éppen kibúvó karsztvizekről, míg harmadnap a víz földi szerepéről, fontosságáról halhattak a résztvevők előadások. Persze a „kézzel fogható", érthető és - a csepergő eső ellenére élvezetes - foglalkozások a természetben voltak.

Bővebben...

Az élővilág számára meghatározó és egyre nagyobb veszélyben lévő vízkincsről tartottunk előadásokat általános iskolai diákoknak. Matula bácsi „segítségével" a tüskevári vízi világ, vizes élőhelyek gazdagságától, a talpunk alatti vízkincs megismertetésén át, a víztakarékosság egyszerű rejtelmeiről volt szó előadásainkon. Bízunk benne, hogy a Reflex által az elmúlt évtizedekben összegyűjtött nyomtatott- és filmanyag, ezek bemutatása, az ismeretek továbbadása sok fül és szem számára volt érdekes, és el nem felejthető értékes tudásanyag.

Bővebben...

Győrben megnyílt a „Csak tiszta forrásból" vizes programjainkat összefoglaló retrospektív kiállítás. A gyűjteményes anyagokat Tőke László a Pannon Víz Zrt. elnök-vezérigazgatója és Szabó Béla fotóművész ajánlotta a megnyitót megtisztelő szépszámú érdeklődőnek. Három hétig az Arany János Művelődési Ház galériája ad otthont a sokszínű gyűjteménynek, ami majd Fejér megyébe (Székesfehérvár), Vas megyébe (Őriszentpéter) és Veszprém megyébe (Pápa) veszi útját.

Bővebben...

A Tapolcafői Kertbarát Kör meghívásának örömmel eleget téve tartottak a Reflex munkatársai sokszínű vetítéses előadást a helyi művelődési házban. Egyesületünk múltját, jelenét, munkáinkat bemutató rendezvényen természetesen a Bakonyhoz és a vizekhez kötődő vállalások kaptak nagyobb hangsúlyt. A karsztvíz védelmében és annak megismertetésében jeleskedő Kertbarát Kör félszáznál több tagja vett részt az előadáson.

Bővebben...

A víz a legveszélyeztetettebb természeti elem a Földi élővilág megőrzésének szempontjából. Egyesületünk a „Csak tiszta forrásból" című programját ennek szellemében, a felszíni és a felszínalatti vizeink védelme érdekében fogalmazta meg. Az elmúlt másfél év munkáiból egy retrospektív vándorkiállítást állítottunk össze, mely a Víz Világnapjához kapcsolódóan Győrből indul útjára.

Mellékletek:
FájlFájlméret
Fájl letöltése (kiallitasra_1.pdf)Meghívó145 kB
Fájl letöltése (kiallitasra_2.pdf)Segítők, támogatók108 kB

Bővebben...

Vizes programjainkat bemutató, összefoglaló vándorkiállítás sikere érdekében műhelynapot tartottunk rendezvényszervezésben jártas szakemberekkel közösen. Habár ez a „tavaszi hadjárat" nem a Tiszától a Lajtáig fog tartani, mint 1849-ben, de azért a Dunántúl több városát érinteni fogja.

Bővebben...

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás