A programot a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 támogatja. - www.husk-cbc.eu

A projekt hivatalos oldala: www.okohatar.hu

Győrben rendezzük meg a Hálózat a fenntarthatóságért - A fenntarthatóság érvényesítése a határ menti régiók programjaiban és projektjeiben elnevezésű programunk záró eseményét. A fórumot meghívója és részletes programja az alábbiakban olvasható.

Bővebben...

Hálózat a fenntarthatóságért - A fenntarthatóság érvényesítése a határ menti régiók programjaiban és projektjeiben elnevezésű programunk keretében fórumot szervezünk Észak-Komáromban „Együttműködések a helyi fenntarthatósági projektek tervezésében és végrehajtásában 2014-2020 között a szlovák-magyar határ menti térségben" címmel.

Bővebben...

Sajtóhír

Egy évi közös munka után csütörtökön Győrben tartja/ tartotta zárófórumát a HU-SK program keretében bonyolított „Hálózat a fenntarthatóságért” c. projekt.

Fájl letöltése (HUSKSajtóhír okt28.doc)HUSKSajtóhír okt28.doc621 kB

Most készülnek a minisztériumokban azok a tervek, melyek alapján 2014-2020 között elköltjük az EU-ból érkező fejlesztési forrásokat. Ezek a fejlesztések nemcsak hazánk, hanem az egész közép-kelet-európai térség, így a Kárpát-medence egészének fejlődését is meghatározzák. A Reflex Környezetvédő Egyesület ezért egy magyar-szlovák határon átnyúló együttműködés keretében összegyűjtötte az uniós forrásokkal kapcsolatos eddigi munkáját, valamint információkkal látja el a civil szervezeteket, hogy felkészülten vágjanak neki az új pályázati ciklusnak.

A sajtóközleményünket a mellékletben olvashatja:

Fájl letöltése (HUSKSajtóközlemény okt17.doc)HUSKSajtóközlemény okt17.doc384 kB

Célunk, hogy újszerű megközelítésben vizsgáljuk meg, hogy az Uniós források felhasználását előíró különböző magyar és szlovák operatív programok, valamint a megvalósuló projektek milyen módon járulnak hozzá a környezeti, szociális szempontokat erősítéséhez, valamint mi módon történik a partnerség a programozás és megvalósítás során. A dokumentum célja, hogy összefoglalja ennek az új módszertannak az elvi hátterét, és segítséget nyújtson a projekt partnereinek a szükséges információk összegyűjtéséhez.

A módszertan letölthető innen:

A tanulmány célja, hogy segítse a fejlesztéspolitikusokat, fejlesztőket, a különböző projektek ötletgazdáit, tervezőit és kivitelezőit a fenntartható fejlődés szempontjait érvényesítő fejlesztések megvalósításában. Mivel már a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elvégeztette a jelentős környezeti hatással járó fejlesztési konstrukciók várható együttes környezeti hatásának felmérését (ÖKO ZRT., „A jelentős környezeti hatású konstrukciók várható együttes hatásai a környezet állapotára és a hazai környezetvédelmi célrendszer teljesülésének alakulására”, 2013. március), továbbá a különböző operatív programokhoz előzetesen is készültek környezeti vizsgálatok, ezért ez az elemzés a fejlesztéspolitika általános fenntarthatósági kritikáját kívánja megfogalmazni.

A tanulmány itt letölthető:

A mellékletben olvashatja a Nyugat-dunántúli Operatív Program fenntarthatósági elemzését:

FájlFájlméret
Fájl letöltése (NYDOP fenntarthatósági elemzés.pdf)NYDOP fenntarthatósági elemzés.pdf126 kB

Energizair