A Humusz Szövetség egy kvízt alkotott a lakosságnak, ami egy ún. nuhu-s önismereti teszt. Kitöltésével és nulla hulladékos fogadalom tételével lehet nyerni is! Képzeljük el a nulla hulladékot, mint egy elérni kívánt célt. Próbáljuk meg úgy alakítani fogyasztásunkat, életmódunkat, hogy ez a cél lebeg lelki szemeink előtt. Kezdjük kis lépésekkel: mondjuk nemet a kínált műanyag zacskóra vagy promóciós termékre. Válasszuk a kevesebb csomagolással rendelkező terméket. Kérjünk inkább kölcsön egy ruhát, mint hogy ott porosodjon az egyszer viselt kisestélyi. Minden lépés a nulla hulladékhoz visz közelebb, és az egyes lépéseket is könnyebb lesz egy idő után megtenni.

A kvíz itt érhető el, vagy keresd a Humusz honlapján!

A kérdőív segít abban, hogy fel tudd mérni, hogyan állsz a hulladékcsökkentés terén. Ez nem teszt, hiszen mindenkinek mások a lehetőségei, mindenkinek más fér bele az életmódjába, így pontozás sincsen. Rajtad áll, mennyire válaszolsz őszintén a feltett kérdésekre. A kérdések mellett rövid magyarázatokat is találhatsz, amelyekkel tudod magad a nulla hulladékos skálán elhelyezni. A kérdőív kitöltése kb. 10 percet vesz igénybe.