A papír gyártása - használata – hulladéka súlyosan terheli a környezetet. Te vajon tudod, hogy mennyivel járulsz ehhez hozzá? Próbáld meg összeszámolni, hogy milyen mennyiségű papírt használsz fel évente, az eredményt (kg-ban, vagy A/4-es írólapban) írd be a kalkulátorba, és máris megtudhatod. A gép rögtön kiszámolja neked a papírfogyasztásodhoz tartozó környezeti terhelést. Megláthatod azt is, hogy mennyivel kevesebb lenne ez, ha "normál" (cellulóz) papír helyett újrapapírt használnál!

Mérlegelj és számolj a kalkulátorunkkal!

PAPÍRKALKULÁTOR

Majd gondold át, mi az, amin változtatni tudnál?

És végül: Ha Te is szeretnél minél több fát megmenteni a kivágástól, akkor változtass a papírfelhasználási szokásaidon!!!

Néhány jó tanács ehhez:

-          A papírlapnak két oldala van. Hasznosítsd a hátoldalát is, és használd fel a félig betelt füzetek üres lapjait is!

-          Védekezz a kéretlen reklámküldemények (szemétposta) ellen!

-          Járj többet könyvtárba! A még jó állapotban lévő könyveidet próbáld meg valakinek továbbadni!

-          Látogasd a használt könyvpiacot, ahol el tudod cserélni a megunt könyveidet, színes újságaidat!

-          Kerüld a felesleges csomagolásokat (zacskókat, dobozokat) és a mihaszna papírtermékeket (zenélő képeslap, kísérőkártya)!

-          Az eldobó csomagolások (pl. a többrétegű italos dobozok) helyett - ha lehet - válaszd az újrahasználható, környezetbarát csomagolást!

www.szelektalok.hu

A projekt a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósult meg.