A Pápateszér, Farkashegy 16. sz. alatti 901-902 helyrajzi számú összefüggő, mintegy 1,6 ha területet 1991-ben vásárolta meg az egyesület gyermektáborok bázisául. A megvásárolt területen eredetileg egy zsúpfedeles parasztház állt, de meglehetősen rossz statikai állapota miatt le kellett bontani. A győri Hild József Építőipari Szakközépiskolával kötött együttműködési szerződés alapján, 1992 nyarán kezdődött meg a központi táborépület építése, a tanulók (nyári gyakorlat) és az egyesület aktivistáinak munkájával táborszerű körülmények között.

A táborépületben, illetve a hozzá tartozó területen felállított sátrakban 50-60 fő egyidejű kényelmes elhelyezéséhez voltak meg az adottságok. A tábort az egyesület térítésmentesen működtette. Így átadása után a tavaszi, nyári, kora őszi időszakban szolgálta az egyesület és a Hild Szakközépiskola környezeti-nevelési céljait, továbbá Győr és környéke iskoláinak szabadidős, illetve környezet-természetvédelmi tevékenységét.

Az egyesület folyamatosan szervezte itt természet-megfigyelő gyermektáborait, szakmai tréningjeit, továbbá néhányszor éves közgyűléseit is, továbbá épület- és terület-karbantartó táborait.

Az 1996. évi közgyűlésre már Pápateszéren gyűlt össze az egyesület tagsága.Fennállása során táborozási lehetőséget adott az évenkénti megyei környezetvédelmi vetélkedő nyertes csapatainak, gyakoriak voltak győri oktatási intézmények túratáborai, de helyszínéül szolgált pl. művészeti alkotótáboroknak, műemlékvédő középiskolai tábornak és osztálykirándulásoknak is.

A tábort 1996-ban neveztük el, súlyos betegségben elhunyt kollegánkról, barátunkról „Kovács Karcsi” Örökzöld Gyermektábornak.

1997 májusában, máig tisztázatlan körülmények között porig égett a szükségszerűen őrizetlen épület. Hamuvá vált sok száz kéz, sok ezer órányi társadalmi munkájának eredménye.

Akkor, a romok lapátolása közben, a munkában résztvevők szavára, és a sok segítő felajánlás hatására döntött úgy az egyesület, hogy lesz újra „Kovács Karcsi” Örökzöld Gyermektábor.