Még 2021-ben kezdődött el a Reflex pápateszéri bázisának fejlesztése, amelyben bővül és megújul ökológiai központunk: a szalmabála panelekből kialakított új épület földszintjén közösségi tér, a tetőterében szálláshelyek jönnek létre. Elkészül egy nyári zuhanyzó, és egy napelemes rendszer szolgálja ökológai lábnyomunk csökkentését.

Energiahatékony és környezetkímélő technológiával épül központunk új épülete: az Energia és Környezet Alapítvány szalmabála építő csapata korábbi módszerét fejlesztve alakította ki az új közösségi tér falszerkezetét szalmabála panelekből, amelyekhez a helyszínen készült fakeretbe préselték be a környékbeli aratásból származó szalmát.

A 4,5 kW-os napelemes rendszer kialakításával a Reflex régi álma teljesül. A kialakított kiserőmű hozzájárulhat ökológiai lábnyomunk és klímaterheláésünk csökkentéséhez és nem utolsó sorban a működési költségeink mérsékléséhez.

A nyáron jövő építő táborba várjuk majd a fiatalokat, hogy két kézzel is bekapcsolódhassanak a központunk fejlesztésbe: a szalmafal sártapasztásába, természet-művészeti alkotások létrehozásába.

További képek ITT! 

Központunk fejlesztésének költségeit az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatja.

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás