A Reflex Környezetvédő Egyesület és a Pápateszéri Római Katolikus Plébánia együttműködésében megvalósuló EFOP-program keretében szeretettel várunk minden érdeklődőt a pápateszéri fiatalokból álló színjátszó kör bemutató előadásaira. A három bemutató előadás közül az egyik a pápateszéri Esterházy Óvoda sportcsarnokában (8556 Pápateszér, Petőfi u. 39.), 2022. február 20-án (vasárnap) 15:00 órakor, a másik kettő előadás a pápai Arany Griff Hotel területén található pinceszínházban lesz (8500, Pápa, Fő Tér 15.) 2022. február 26-án (szombat) 15:00 és 17:00 órakor.

Bővebben...

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az EFOP-programhoz kapcsolódó Élő Betlehemes Játék elnevezésű rendezvényre. Karácsonyhoz közeledve az elmúlt évekhez hasonlóan az idei évben is megidézik Jézus Krisztus születését Pápateszér településen. A helyiek több helyszínes, igazai állatokat is felvonultató élő betlehemes játékot mutatnak be a nagy ünnep előtti napokban. A karácsonyi előadást a község templomának közelében tekintheti meg az érdeklődő közönség. A 2021. december 18-án, 17 órakor kezdődő műsor keretében ezúttal is pápateszériek mesélik el a több mint kétezer éves történetet a falu lakóinak és a más településekről érkezőknek. Az előadás után szeretetvendégséget is tartanak, ahol a pápateszéri asszonyok a maguk által sütött, főzött ételeket kínálják a vendégeknek.

Bővebben...

Az idei évben is várjuk szeretettel az EFOP-programunk keretében a lovaglás iránt érdeklődő Pápateszér község és a mikrotérségéhez tartozó települések fiataljait közösségfejlesztő programunkra, a lovas foglalkozásokon való részvételre. A foglakozásokat Kerekes Zoltán, a projekt konzorciumi partnerének képviselője irányítja, a megvalósítás szakmai feladatait a mikrotérség lovas közösségeinek szakértői végzik. A ló, a lovaglás és a lóval való foglalkozás kiváló lehetőséget biztosít a közösségfejlesztésre. A foglalkozások túlmutatnak a lovaglás oktatásán, a résztvevők fizikai kapcsolatba kerülnek a „patás angyalokkal” és bekapcsolódnak gondozásukba, ellátásukba is. A lovas tevékenységek pozitív hatásait felhasználva fejlesztő, nevelő célzatú csoportos foglalkozásokat valósítunk meg az EFOP-program egyik célcsoportját jelentő tanulásban akadályozott, hiperaktív, magatartásproblémás fiatalok kezelésére.

Bővebben...

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Pápateszéri Római Katolikus Plébánia együttműködésében, a HÉT2 - Hit - Hagyomány - Érték - Élmény - Tudás - Természet közösségfejlesztés Pápateszéren és mikrotérségében elnevezésű, EFOP-1.3.7-17-2017-00196 azonosító számú projektjében megvalósuló IV. Pápateszéri Patakmalom Fesztivál rendezvényeire 2021. szeptember 24-26. között az alábbi programokkal és az alábbi helyszíneken:

Bővebben...

A Reflex Környezetvédő Egyesület és a Pápateszéri Római Katolikus Plébánia együttműködésében megvalósuló EFOP-program iránt érdeklődőket, a PÁPATESZÉRI MALOM KÖR tagjait várjuk szeretettel közösségfejlesztő programunkra, melyet 2021. június 26-án, 10.00 - 15.00 óra között rendezünk a pápateszéri és környékbeli malmok bejárása során. A malomtúra Nagy Péter malomszakértő és Eigner László malomtulajdonos közreműködésével valósul meg. Három malom bejárását tervezzük: az Izsa, az Eigner és a Priski, vagy Zacsovics malmokat keressük fel. A túra a Reflex Egyesület oktatóközpontjában fejeződik be, ahol közös ebédfőzés, illetve közösségfejlesztő játékok várnak a résztvevőkre. A rendezvényhez kapcsolódva szakértőink közreműködésével tanácsadási tevékenységet is végzünk.

A Reflex Környezetvédő Egyesület és a Pápateszéri Római Katolikus Plébánia együttműködésében megvalósuló EFOP-program iránt érdeklődő iskolás fiatalokat és pedagógusokat várjuk szeretettel közösségfejlesztő programunkra, melyet 2021. június 8-án, 14-órától rendezünk meg a Reflex Környezetvédő Egyesület pápateszéri oktatóközpontjában (8556 Pápateszér, Farkashegy u. 16.). A rendezvény keretében játékos, szemléletformáló, felkészülést nem igénylő vetélkedőszerű, élményalapú programot szervezünk a teszéri iskola felsőtagozatos tanulói számára.

Bővebben...

Sikeresen zajlott le szeptember végén a III. Pápateszéri Patakmalom Fesztivál, mely pénteken a szakmai nappal kezdődött. A rendezvényre nem csak a helyi, de a távolabbról érkezőket is vártuk, akik érdeklődtek a patakmalmok és a molnárcsaládok témái iránt.  A szakmai nap első részében a községházán a témában szervezett előadásokat hallgatthattak meg a résztvevők. A program második részében a Bögi malomban a házigazda bemutatta a helyi néprajzi gyűjteményét a tájékoztatást tartott malom megújításának folyamatáról. Az eseményt a Pápateszéri Molnár Céh Egyesület kötetlen beszélgetése zárta a kisközösség fejlesztési lehetőségeiről.

Bővebben...

A Reflex Környezetvédő Egyesület és a Pápateszéri Római Katolikus Plébánia együttműködésében megvalósuló közösségfejlesztési program keretében szeretettel vártuk a lovaglás iránt érdeklődő Pápateszér község és a mikrotérségéhez tartozó települések fiataljait. A lovas kör eseményeibe bekapcsolódó fiatalok nagyon örültek az egyedülálló lehetőségnek, amely alkalmat ad a közösségi lovaglásnak és lovagláshoz kapcsolódó elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítására. A foglakozásokat Kerekes Zoltán plébános és/vagy a lovaglás szakmai vezetője Forintos István vezette.

Bővebben...

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás