Elkészült a projekt keretében a Wunderbaum és fafej, avagy mesél a spéci erdő című színdarab a Kajárpéci Vízirevű közreműködésével. Az előadás díszletének készítésében önkénteseink is bekapcsolódhattak. A díszlet és a jelmezek ökológiai szempontok figyelembevételével, hulladék anyagok felhasználásával készültek. A színdarabot 2022 májusában összesen öt alkalommal mutattuk be különböző rendezvényekhez kapcsolódva.

Projektünkhöz kapcsolódva megszerveztük a Győri természeti kincskereső túrákat. A bakancsos és a kerékpár túrán szinte valamennyi győri természeti kincset felkeresték a résztvevők. Az események a Püspökerdőben 2022.05.21-én megtartott Közösségi Ünnephez kapcsolódtak. A teljesítmény túrák megérkezési helyszíne a Püspökerdő játszótere volt, ahol a Reflex és civil partnerei sokszínű közösségi programmal várták a résztvevőket. A túrák teljesítői környezettudatos díjakat kaptak emlékül.

Amikor szombat hajnalban a friss nyári zivatar hangjára és illatára keltünk, kicsit elkeseredtünk, hogy oda lesz a közösségi programunk. Aztán szerencsére a felhők mögül előbukkantak a nap sugarai és velünk is maradtak egész napra. Így egy nagyszerű közösségi eseményen tudtuk megünnepelni, hogy védett lett Győr tüdeje, a Püspökerdő. Nagyon sok szervezetnek, személynek tartozunk köszönettel, hogy segített a programon. Köszönjük mindenkinek a segítséget és örülünk, hogy velünk ünnepeltek. Az alábbiakban a színes programokról készült fotókból válogattunk.

Bővebben...

További kiállításokat szerveztünk a Győri természeti kincskereső tevékenységhez kapcsolódva. A rendhagyó tárlatvezetéssel megtartott kiállítást az elmúlt időszakban több közösségi rendezvényeken és oktatási intézményekben mutattuk be. Így pl. a Pálffy iskolában, az egyetem Apáczai Karán, a Generációk Háza által szervezett gyereknapon, illetve az általunk lebonyolított Püspökerdő Közösségi Ünnepen.

Az év első felében további 11 érték és élményalapú közösségfejlesztés tehetséggondozó klubfoglalkozást tartottunk a szakmai partnereink, önkénteseink és munkatársaink bevonásával. A foglalkozások az alábbi időpontokban és helyszíneken valósultak meg: 2022.01.18. Kristály Étterem;  2022.01.25., 02.01., 02.08. - Forrás Waldorf Általános Iskola és Gimnázium; 2022.02.15., 02.22., 03.01. Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum; 2022.03.08., 03.16. Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola; 2022.03.22. Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar; 2022.03.29. Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum.

A győri közgyűlés 2022. március 22-i ülésén egyhangú szavazással helyi természetvédelmi területté nyilvánította a Püspökerdőt. Ezzel célba ért az a közösségi kezdeményezés, mely 2015-ben a tervezett erőirtás megakadályozására indult. Hét évvel ezelőtt az ifjúsági olimpiai fesztivál kajak-kenu pályájának kedvéért az akkori városvezetés Győr tüdejének, a Püspökerdőnek közel 40 hektáros részét tervezte kivágni. A Püspökerdő mellett új helyi természetvédelmi terület lett a szentiváni tölgyeserdő is, amely a Reflex közösségfejlesztési kampányában feltárt természeti kincsei között szervezett közönségszavazást 2020-ban megnyerte.

Bővebben...

A Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának Liszt Ferenc úti épületében mutatkozik be a Győri Természeti Kincskereső címet viselő kiállításunk. 21 győri természeti értéket bemutató tablóból és egy bevezető molinóból állt össze a kiállításunk, melyet igyekszünk minél több helyszínen, minél több embernek megmutatni, hogy a győriek ismerjék meg saját városuk természeti értékeit. Az Apáczai Karon bemutatkozó kiállítást ünnepélyes keretek között, jelentős sajtóérdeklődés mellett nyitottunk meg egy nappal azután, hogy Győr városa két helyi természetvédelmi értékkel gazdagodott.

Bővebben...

2022. május 21-én, szombaton egy színes rendezvénnyel zárul győri közösségfejlesztő kampányunk. A Környezet – Élmény - Közösség - Mutassuk meg közösségben Győr természeti és környezeti értékeit! elnevezésű TOP CLLD program keretében közösségi erdőünnepet szervezünk. A program aktualitását az adja, hogy a Püspökerdő helyi védettséget kapott idén tavasszal. Miden érdeklődőt szeretettel várunk a rendezvényre, ahol az alábbi programokból lehet válogatni.

Bővebben...

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás