A Humusz Szövetség és a Reflex továbbra is keresi a hulladékcsökkentés iránt elkötelezett önkormányzatokat, szervezeteket. A Nulla Hulladékos Települések Hálózatához csatlakozó önkormányzatoknak és civileknek egyaránt rengeteg olyan eszközük, lehetőségük van, amellyel a hulladékcsökkentés felé vezető utat képesek támogatni. Ezeket az ún. Nulla Hulladék Karta foglalja össze, amelynek aláírása a hálózathoz való csatlakozás első lépését is jelenti. A Nulla Hulladék Karta segít abban, hogy miként lehet a Nulla Hulladékot egy településen megvalósítani. A Kartához csatlakozni szándékozóknak most lehetőségük nyílik jogi kérdéseket is feltenni, hogy elindulhassanak a hulladékcsökkentés útján.

 

A megvalósíthatóságot illetően felmerülő hulladékgazdálkodási vagy egyéb, a Kartához kapcsolódó jogi kérdések megválaszolásában a Humusz Szövetség a Környezeti Management és Jog Egyesület (EMLA) bevonásával ingyenes jogi tanácsadást nyújt.

A kérdéseket írásban várják a Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez. e-mail címre vagy postai úton a Humusz Szövetség címére (1111 Budapest, Saru u. 11.).

A segítségnyújtást a rendelkezésre álló keret erejéig tudják vállalni, ezért javasoljuk a mielőbbi kapcsolatfelvételt!

A tanácsadás az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap által finanszírozott projektjének keretein belül kerül megvalósításra. Projektazonosító: NCTA-2014-8346-E. Bővebb információ: www.norvegcivilalap.hu.

 

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás