Az alábbiakban megtekinthető a Pápateszér, Farkashegy 16. sz. alatt található Reflex Ökológiai Központ szolgáltatási díjainak aktuális összegeit tartalmazó táblázat, valamint a szállásfoglalással kapcsolatos egyéb fontos információk a központ szolgáltatásait nem oktatási céllal igénybe vevő lakosság részére.

Bővebben...

Az alábbiakban megtekinthető a Pápateszér, Farkashegy 16. sz. alatt található Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskola által kínált szállás- és egyéb szolgáltatások díjainak aktuális (2022) összegeit tartalmazó táblázat, valamint a szállásfoglalással kapcsolatos egyéb fontos információk is olvashatók.

Bővebben...

Kilencedik alkalommal rendeztünk környezet- és természetismereti vetélkedőt a Pápateszéri Általános Iskolával közösen 2018 május 11-én,  pénteken Pápateszér Farkashegyen, a Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskolában. Idén a pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola csapata volt a legjobb.

 

1. helyezett: Természetesek – a pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskolából

Csapattagok: Kálmán Csenge, Németh Zalán, Tóth Barnabás, Feczkó Boróka

Felkészítő tanár: Hajas Ildikó

 

2. helyezett: Csivitelők – a Pápateszéri Általános Iskolából

Csapattagok: Bojnár Andor, Karvas Violetta, Teiszler József, Simon András

Felkészítő tanár: Csetényi Dorina

 

3. helyezett: Kendermagok – a csóti Csóthi Géza Általános Iskolából

Csapattagok: Németh Luca, Lőrincze Viktória, Kiss Zsombor, Sági Máté

Felkészítő tanár: Némethné Kádi Otília

 

A Pápateszéri Általános Iskola és a Reflex Környezetvédő Egyesület 9. alkalommal rendezte meg hagyományos környezet- és természetismereti vetélkedőjét a Madarak és Fák napja alkalmából.

A versenyre 8 négyfős (egy 6. egy 7. illetve két 8. osztályos tanulókból álló) csapat jelentkezett. A vetélkedő nem kimondottan az általános iskolai tananyagra épült. A kérdéseket és a feladatokat a Reflex Környezetvédő Egyesület tagjai és a SZE Apáczai Kar hallgatói állították össze.

Előzetes feladatként a vetélkedőre jelentkező csapatoknak készíteniük kellett egy madárvédelmi eszközt újrahasznosított környezetbarát hulladék, vagy maradék anyagok felhasználásával. Az eszközt magukkal hozták a vetélkedő helyszínére és bemutatták a használatát. Az írásos és a gyakorlati feladatok sorát Lajtmann Csaba zöld küldetés című élménypedagógiai programja zárta.

A vetélkedőt Léhner Ilona, a versenyt meghirdető Pápateszéri Általános Iskola igazgatója vezette, közreműködtek a SZE Apáczai kar hallgatói. A zsűri: Dr. Halbritter András – elnök, Horváth Kinga, Peimli Piroska, Horváth Ferenc. A díjak és oklevelek átadásán a szervezők és a zsűri tagjai mellett részt vett Völfinger Béla, Pápateszér polgármestere.

 Lajtmann Csaba felvételei:https://photos.app.goo.gl/ 

A Pápateszéri Általános Iskolában 40 éve végzettek osztálytalálkozójának adott helyszínt a Reflex Erdei Iskola és Ökológiai Központ 2017-ben. Özv. Szalay Ferencné Ica, Tullner Nándor és osztálytársaik a rossz idő ellenére jól érezték magukat a Reflex farkashegyi házában. Örülünk, hogy a a Reflex-ház adott otthont a jubileumi osztálytalálkozónak, a jövőben is szívesen látjuk nálunk a pápateszérieket.

Az alábbiakban néhány fénykép a jubileumi osztálytalálkozóról.

jubileumi osztálytaalálkozó a Reflex-házban

osztálytalálkozó a Reflex-házban

jubileumi osztálytalálkozó a Reflex-házban

osztálytalálkozó a Reflex-házban

osztálytalálkozó a Reflex-házban

jubileumi osztálytaalálkozó a Reflex-házban

 osztálytalálkozó a Reflex-házban

Évek óta elmondható, hogy a Reflex pápateszéri Erdei Iskolája és Ökológiai Központja szépül. Az állagmegőrzés mellett mindig egy kis önkéntes munkával és a helyiek segítő közreműködésével gazdagodik a központ és a kert. Kihasználva február első melegebb napjait az őshonos háziállatoknak épített karámot bővítettük esőbeállóval, illetve ritkítottuk a domboldali akácost, javítottuk az épület eszközeit is, a csapokat, vécétartályokat, kerti szerelvényeket, kábelcsatornákat, stb.. Mivel már jön a tavasz - az épület februártól már „félgőzön”, márciustól pedig „fullon” szolgálja a természeti értékek iránt érdeklődő csoportokat, programokat. Ezekhez mindig jobb minőségi alapot szeretnénk biztosítani.

Bővebben...

Fekete nyár, Vízipók, Királykák - a 6. Pápateszéri  Környezet-  és Természetismereti Vetélkedő győztes csapatai. A Pápateszéri Általános Iskola hatodik éve rendez vetélkedőt a Madarak és Fák Napja alkalmából a Reflex Környezetvédő Egyesület farkashegyi ökológiai központjában. A márciusban  meghirdetett idei tudáspróbára öt környékbeli iskola nyolc csapata jelentkezett a házigazda pápateszériek mellett Bakonyszentlászlóról, Ugodról, Lovászpatonáról és Pápáról. A Norvég Civil Támogatási Alapnak köszönhetően mind a 32 résztvevő kapott ajándékot is az oklevél és az emléklap mellé. Az első és a második helyezett csapat a Reflex felajánlásaként értékes könyvjutalmakat, a harmadik csapat Pápateszér Önkormányzatának tízezer forintos könyvutalványát vehette át. Az emléklapokat, okleveleket és jutalmakat Léhner Ilona iskolaigazgató (Pápateszér), Peimli Piroska természetvédő (Reflex), dr. Halbritter András biológus (Reflex), Völfinger Béla polgármester (Pápateszér), Horváth Ferenc egyesületi elnök (Reflex) és Lajtmann József programvezető (Reflex) adták át.

1. helyezett: a Lovászpatonai Bánki Donát Általános Iskolola FEKETE NYÁR csapata - Busa Blanka, Busa Erzsébet, Császár Klaudia, Tóth Bence. Felkészítő tanár: Szenténé Bácsi Zsuzsanna.

2. helyezett: a Pápateszéri Általános Iskola VÍZIPÓK csapata - Koncz Kornél, Leitner Noémi, Nagy Ágnes, Pekker Zsófia. Felkészítő tanár: Csetényi Dorina.

3. helyezett: az Ugodi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola KIRÁLYKÁK csapata - Berecz Bence, Gödri Barnabás, Németh Kinga, Török Eszter. Felkészítő tanár: Polgár Mónika.

 

A 6. Pápateszéri Környezet- és Természetismereti Vetélkedő eredményhirdetése.

 Völfinger Béla

sdsdsd

 

-

-

-

2015. február 23 - 25. között, három nap alatt végeztek a festők a Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskola épületének teljes (a kamra kivételével) belső festésével. Nagyon szép munkát végeztek, köszönet érte  Herczeg Tibornak. A festéssel közel egy időben készült el az új konyhabútor is, Ilkó Sándor pápateszéri asztalos barátunk munkája.

A Leader támogatásból 2014 nyarára elkészült szabadtéri előadóval és kerti bútorokkal (padok, asztalok) a Reflex-ház mostantól frissen festve,  felújítva várja látogatóit.

Bővebben...

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás