A Reflex Környezetvédő Egyesület Agrárminisztérium által támogatott programjának köszönhetően új információs táblákat állítottunk fel az egyesület pápateszéri oktatóközpontjának területén. A 8 db A2-es méretű, színes táblát a helyi iskolásokkal közösen elkészített, a központ területén kihelyezett természetvédelmi eszközök közelében helyeztük el. A színes képekkel illusztrált táblák szöveges információkat tartalmaznak azokról a vadonélő állatokról, amelyek előfordulhatnak a kertekben is, bemutatjuk azt, hogy miért fontos azok védelme, továbbá, hogy mit lehet tenni a védelmük érdekében. A táblákat az alábbi képsorozat mutatja be.

Bővebben...

-

a kerékpártároló és fáskamra - előtte körtefa virágzáskor

a kemence

szín, vagy szabadtéri előadó

- Ökológiai meztéllábnyom - a Kajárpéci Vízirevü előadása 2014 nyarán

szín, vagy szabadtéri előadó

szín, vagy szabadtéri előadó, az előtérben a Bögi-malom vízikerekének, gerendelyének és kőpadjának 1:5 léptékű modellje.

fűnyírás

szín, vagy szabadtéri előadó

0 hulladék

ping-pong

 

 
 
 
 
 
 
 
 
A Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskola épülete mintegy 190 négyzetméter alapterületű. A most következő leírásban megpróbáljuk részletesen bemutatni az épületet belülről. A szemléletesség kedvéért közzé tesszük itt az épületbelsőről, az egyes helyiségekről készült fotókat, valamint egy méretarányos alaprajzot is.
 
 
 A képen látható cserépkályhát 2017-ben átépítettük, azóta kandallóként működik, így begyújtás után gyorsabban ad meleget - igaz hamarabb ki is hűl. Tüzifa a bejárati ajtó mellett, ha elfogy a kerékpártároló - fáskamrából lehet utánpótlást hozni. (Kulcsa a bejárat bellett balra, a hűtőszekrény fölötti fogason.)
 

Bővebben...

Az épület befejezése bizonytalanná vált. Amellett, hogy tovább folytattuk a forráskeresést, felmerült az értékesítés gondolata is. Aztán 2004-ben a Soros Alapítványhoz benyújtott pályázatunk végre sikerre vezetett, s így újabb pénzügyi forrásokhoz jutottunk. Ennek segítségével hosszú kényszerű szünet után folytathattuk az elkezdett munkálatokat, és lehetőségünk nyílt a szükséges befejező munkák elvégzésére.

 

 

Bővebben...

A romeltakarítással párhuzamosan egyesületünk egy tervezési jogosultsággal rendelkező tagja elkészítette az új épület engedélyezési tervdokumentációját, továbbá elkészült a költségvetés is, amely akkori árakon 6-7 millió forinttal számolt. Az építésügyi hatóság határozatában 1997. augusztus 21-én engedélyezte az építkezést.

 

 

Bővebben...

A Pápateszér, Farkashegy 16. sz. alatti 901-902 helyrajzi számú összefüggő, mintegy 1,6 ha területet 1991-ben vásárolta meg az egyesület gyermektáborok bázisául. A megvásárolt területen eredetileg egy zsúpfedeles parasztház állt, de meglehetősen rossz statikai állapota miatt le kellett bontani. A győri Hild József Építőipari Szakközépiskolával kötött együttműködési szerződés alapján, 1992 nyarán kezdődött meg a központi táborépület építése, a tanulók (nyári gyakorlat) és az egyesület aktivistáinak munkájával táborszerű körülmények között.

 

 

Bővebben...

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás