Idén tizenkettedik alkalommal szállhatnak nyeregbe azok a fiatalok, akik jelentkeznek a Bringás barangolás a Bakonyban címmel szerveződő táborunkba. Akik szeretnek kerékpározni, és nem riadnak vissza egy-egy nehezebb biciklis túrától sem, megismerkedhetnek hazánk egyik legszebb, legvadregényesebb tájának, a Bakonynak a természeti, és épített értékeivel. A tábor hét napos időtartama alatt a Reflex pápateszéri oktatóközpontjából csillagtúra-szerűen, minden nap más irányba elindulva újabb és újabb látnivalókat fedezünk fel. A táborba a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével lehet jelentkezni 2013. június 30-ig.

 További részletek:

 

Korosztály: 12-18 év

A tábor időpontja: 2013. július 21-27.

A tábor helyszíne: Pápateszér-Farkashegy

A tábor várható költsége: 24.000 Ft

Táborvezetők: Németh Veronika, Horváth Ferenc

A részletes programról és a további információkról érdeklődni lehet az alábbi elérhetőségeken:

Cím: 9024 Győr, Bartók B. út 7.

telefonon: 96-316-192

drótpostán: Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez.Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez.

 

A tábor célja:

A természeti és kulturális értékekben gazdag Bakony egy részének – amely a Pápateszér-Farkashegyi Reflex-háztól csillagtúraszerűen kerékpárral megközelíthető és a „nyeregből” felfedezhető – megismertetése és megszerettetése. A szerzett ismeretekről a tábor zárónapján tudáspróbával adnak számot a résztvevők.

 

Az elhelyezésről

 

Az oktatóközpont és területe gondozott, füvesített. Az elhelyezés egy 4 ágyas szobában, két 3 ágyas szobában, valamint egy 16 fős tetőtéri hálóban történik. Ágyneműt tudunk biztosítani. A programokhoz és az étkezéshez kialakított épületrész áll rendelkezésre. Kettő hideg-meleg vizesblokk szolgálja még a kényelmet. TV és rádió nincs, lehetőleg ne is legyen! A szabadidős programok hasznos eltöltéséhez rendelkezésre állnak szakkönyvek, határozók, társasjátékok, sporteszközök. A hatalmas füves területen kialakított tollas és focipálya áll rendelkezésre. Tűzrakóhely és szabadtéri rönkbútorok szolgálják még a kellemes időtöltést.

 

Amit hozni kell:

 

Két hétnél frissebb háziorvosi igazolást, TAJ kártya, rendszeresen szedett gyógyszerek (Az utóbbiakról a szülőktől részletes írásbeli tájékoztatót kérünk!), diákigazolvány, költőpénz (pl.: belépőkhöz), szervizelt, üzembiztos kerékpár (esetleg pumpa, egyszerűbb szerszámok), láthatósági mellény, védősisak (kötelező!), saját hálózsák, megfelelő ruházat, váltócipő, esőköpeny, fürdőruha, kisebb hátizsák, esetleg kerékpáros-táska a túrákhoz, zseblámpa, kullancs- és szúnyogriasztó, napozókrém.

 

Ami hozható:

 

Fényképezőgép, távcső, jegyzetfüzet, rajzeszköz, valamint minden a zongoránál kisebb hangszer (pl. gitár), ha valaki tud rajta játszani. Élelmiszert csak annyit, amennyit táborozó az odaérkezés napján el is fogyaszt!

 

Ami nem hozható:

 

„Zajládákat” nem illik a természetbe hozni, egyéb nagy értékű tárgyakat, ékszereket pedig, felesleges. Mobiltelefon hozható, de használatát reggel 7-től 8 óráig illetve, este 19 órától 21 óráig terjedő időszakra szeret­nénk korlátozni, mert használata a programok közben (pl.: kerékpározás) élet- és balesetveszélyes lehet!

 

A költségekről:

 

A részvételi díj 24.000 Ft. Az egyesület a részvételi díj ellenében biztosítja a szállást és bőséges étkezést, továbbá a szakmai programok anyagi és szakvezetési díjait, szállítási költségeket, eszközhasználatot, egy fő technikai segítségnyújtó bérét. Lehetőség kínálkozik arra is, hogy akik nem rendelkeznek kerék­párral, azok jelképes összegért (1500 Ft/hét) kölcsönöz­hetnek maguknak a Reflex tulajdonában lévő 15 kerékpárból.

A táborba való eljutás és a hazautazás, valamint az esetleges belépők (strand, múzeum, tájház stb.) költségei a résztvevőket terhelik.

 

Jelentkezési és lemondási feltételek:

 

Jelentkezés a jelentkezési lap  kitöltésével és 12.000 forintos előleg befizetésével történik. Jelentkezési és előleg-befizetési határidő: 2013. június 30. A részvételi díj fennmaradó részét a tábor helyszínén kell befizetni, melyről elismervényt adunk.

A jelentkező visszalépése (lemondás) esetén a befizetett előleg visszafizetésére csak akkor van lehetőség, ha a megüresedett helyet sikerült értékesíteni.

A jelentkezéseket a beérkezések sorrendjében, a tábor-épület befogadóképességéig fogadjuk el.

 

Kedvezmények:

 

10 fő felett egy szervező részére az Egyesület állja a költségeket. Testvéreknek, illetve Reflex tagok gyermekeinek 2000 Ft/fő, pápateszéri gyerekek részére 1000 Ft/fő kedvezményt áll módunkban biztosítani.

 

Az oda- és visszautazásról: 

A tábor résztvevőinek az oda- és hazautazást egyénileg kell megoldani! Pápateszér megközelíthető közúton autóval (Pápa és Veszprémvarsány felöl), illetve a Győr-Veszprém vasútvonal vinyei megállójától Fenyőfőn keresztül, 6 km-es erdei kerékpározással. A tábor kezdőnapján, július 21-én legkorábban 14.30 órától, legkésőbb 17 óráig várjuk a résztvevőket. A helyszín megközelítését segítő térképek a honlapunkon is megtalálhatók.

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás