Versenyzők és szervezők, játékosok és szurkolók, közel harmincan voltunk szombaton délelőtt a 3. Pápateszéri Malom Kupa résztvevői a művelődési ház nagytermében. Amint tavaly a plébánia kertjében, úgy idén itt is a fiatalok voltak többségben. Gyermek kategóriában 6, az ifjúsági korcsoportban 14, a felnőttek között 4 játékos vállalta a megmérettetést. Gyermek kategóriában Veidinger Ákos, az ifjúságiak korosztályában Nyári Alexander, a felnőttek között Bolla Tímea végzett az első helyen. Utóbbiak az aranyérem és az 1. helyezettnek járó oklevél mellett az ifjúsági és a felnőtt vándorkupát is hazavihették, nevük fölkerül a vándorkupa tavalyi győztesei – Gulicz Ferenc - felnőtt és Beszprémi Fanni ifjúsági – mellé. A gyermek kategória legjobbjai az oklevél mellé Tibi csokit vihettek haza. További képek itt, video itt.

Mellékletek:
FájlFájlméret
Fájl letöltése (malomkupa_2016.doc)Malom kupa841 kB

Bővebben...

2016. augusztus 22-26 között negyedszer rendeztünk malomkutató tábort Pápateszéren. A tábor első napján kiválogattuk a plébánia raktárában tavaly nyáron elhelyezett Szabó (Kurali) malom kőpadjának megőrzésre érdemesnek ítélt darabjait, felkerestük a Csigi (Dobos), az Alsó (Sábicz), a Steckl (Bögi), az Andrási (Horváth) és a Fenyőfő községi (Fekete) malom maradványait, illetve az egykori Fancsali, a Felső Márton, az Alsó Márton és az Izsa malom helyét. Utóbbiak esetében az 1857-es kataszteri térkép koordinátái és többszöri helyszíni méréseink alapján határoztuk meg az egykori malmok helyét, amit egy karóval jelöltünk. A karó helyére és a még álló épületek falára hamarosan a 25 pápateszéri patakmalom nevét feltüntető tábla kerül.

Résztvevők: Dr. Hajósy Adrienne, Obermayer András, Giricz Teréz, Horváth Pál, Kuti Melinda, Kundi Géza, Kundi Kornél, Kundi Viktor, Milinszki Tibor, Lajtmann Józsefné, Hegedűs Tibor, Nagy Péter, Pásztorné Üveges Hajnalka, Pásztor Kinga, Pásztor Noémi, Szűcs Gábor.
A táborban készült képek itt láthatók.

Útban az egykori Fenyőfő községi malom felé. (Fotó: Nagy Péter)

Bővebben...

A pápateszéri vízimalmok helyének meghatározásához közreadunk egy táblázatot és térképeket a malmok egykori és mai neveivel. 

Bővebben...

A Magyar Kultúra Napja alkalmából Budapesten, a Hagyományok Házában mutatják be a Reflex Környezetvédő Egyesület kiállítását A PÁPATESZÉRI VÍZIMALMOK címmel. Megnyitó: 2011. január 21-én, 13 órakor a Hagyományok Háza emeleti galériájában (1011 Budapest, Corvin tér 8.). A kiállítást Sebő Ferenc nyitja meg, közreműködik a régi Sebő Együttes - Sebő Ferenc, Halmos Béla, Nagy Albert, Koltay Gergely.

Bővebben...

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás