A Reflex Környezetvédő Egyesület a RENOVERTY nemzetközi projekt keretében a vidéki épületek épületenergetikai korszerűsítéséhez készít útmutatókat. Az útmutatóhoz a területre jellemző családi házakat keres partnerként. A partnerséget vállaló családoknak a projekt keretén belül elkészítjük a családi ház energetikai auditját és elérhetővé tesszük a felújítási útmutatót.

Bővebben...

A Reflex Környezetvédő Egyesület részvételével zajló nemzetközi RENOVERTY projekt célja az energiaszegénység feltérképezése a vidéki térségekben, és ez alapján energiahatékonysági útitervek kidolgozása az Európai Unió több vidéki területén.

Bővebben...

2020-ban mintegy 35 millió uniós állampolgár - az EU lakosságának mintegy 8%-a - nem tudta megfelelően fűteni otthonát. Az energiaárak emelkedése és orosz-ukrán konfliktus miatt azóta ez az arány tovább emelkedett. Az Európai Bizottság elkötelezett az energiaszegénység elleni küzdelem és a kiszolgáltatott fogyasztók védelme mellett mind szakmai programjaival - mint a Tiszta energia minden európainak, Nemzeti Energia és Klímaterv, „Irány az 55%!” intézkedéscsomag - mind az olyan kezdeményezések révén, mint a Tanácsadó központok az energiaszegénység felszámolásáért (EPAH). A LIFE program által finanszírozott RENOVERTY projekt a kezdeményezésekhez illeszkedve célul tűzte ki, hogy elősegíti az épületek energiahatékonysági korszerűsítését a rászoruló háztartásokban a közép- és kelet-európai, a délkelet-európai és dél-európai országok vidéki térségeiben; Magyarországon a Somló-Marcalmente-Bakonyalja és a Bükk-Térségi LEADER Egyesület területén.

Bővebben...

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás