A Reflex elnökének 1990. június 3-án kelt levele konstruktív együttműködést ajánl a környezetvédelmi tárca vezetésének. A minisztérium területi szerveinek átszervezése mellett a győri vízügyi szakközépiskola környezetgazdálkodási technikummá alakítása és egy győri környezetvédelmi oktatóközpont létrehozása szerepel a levélben.

A környezetvédelmi miniszterhez intézett levelet megelőzte a Reflex és a Mayer iskola közötti együttműködési megállapodás,  valamint az e tárgyban Balogh József városi tanácselnöknek 1990. márciusi keltezéssel írt levél. Érdekesség, hogy az 1989-es rendszerváltás következtében már az Antall kormány miniszterének ír a Reflex elnöke, ám még az őszi önkormányzati választások előtt vagyunk, tehát Győr város tanácsa élén még Balogh József tanácselnök áll.

Keresztes K. Sándor környezetvédelmi miniszter még 1990 szeptemberében kérte föl Bálint Csabát, hogy szakértőként segítse a magyar kormány környezeti oktatási és képzési programjának végrehajtását. A következő dokumentumok - szakmai önéletrajz, munkáltatói vélemény, pályázati kiírás tervezet, környezeti oktatás és képzés - tanulmány, környezeti oktatási és képzési csereprogram - e felkéréshez kapcsolódó dokumentumok. 

Mellékletek:
FájlFájlméret
Fájl letöltése (Scan_Doc0008.pdf)Scan_Doc0008.pdf1566 kB
Fájl letöltése (Scan_Doc0009.pdf)Scan_Doc0009.pdf1567 kB
Fájl letöltése (Scan_Doc0010.pdf)Scan_Doc0010.pdf1031 kB
Fájl letöltése (Scan_Doc0011.pdf)Scan_Doc0011.pdf1218 kB
Fájl letöltése (Scan_Doc0012.pdf)Scan_Doc0012.pdf615 kB

Mészáros József, a szabadhegyi József Attila Általános Iskola igazgatója a Reflex - Zöld Zóna Akcióegyletnek címzett levelében megköszöni, hogy dr. Kalas György az iskola tanulói részére az 1989690-es tanévben 64 környezetvédelmi tanórát tartott.

Mellékletek:
FájlFájlméret
Fájl letöltése (Scan_Doc0006.pdf)Környezetvédelmi oktatás társadalmi munkában460 kB

A Reflex Győr-Sopron Megyei Környezetvédők Egyesülete belépési nyilatkozata (gazdálkodó szervezet) jogi személy részére.

Mellékletek:
FájlFájlméret
Fájl letöltése (Scan_Doc0007.pdf)Jogi személy belépési nyilatkozata 1987-ből635 kB

A Reflex Győr-Sopron Megyei Környezetvédők Egyesületét 1987 március 11-én kelt határozatában 47. sorszám alatt vette nyilvántartásba Győr megyei Városi Tanács VB. Igazgatási Osztálya. mint a mellékelt határozatban olvasható, Bálint Csaba 1986. december 16-án kelt levelében jelentette be, hogy a megyei környezetvédők egyesület létrehozásának szervezőmunkáját megkezdi. Az egyesület 1987. február 16-án alakult meg 12 személy jelenlétében.Az egyesület alapító elnöke Bálint Csaba.

E határozat alapján  a Győr-Sopron Megyei Bíróság 1989 szeptember 21-én keltezett végzéssel, 60.261/1989 számon vette nyilvántartásba a Reflex Környezetvédő Egyesületet . A képviselő ekkor már N. Magyar Tibor elnök és dr. Kalas György elnökhelyettes.

A Győr-Sopron Megyei Bíróság kilenc hónappal később, 1990. június 18-án  keltezett végzésében az egyesület új képviselői: Bálint Csaba elnök, valamint dr. Alexay Zoltán, Enyingi Tibor, Lajtmann József, Zöld Péter és Szűcs Gábor elnökségi tagok.

A Környezetvédelmi Világnap központi rendezvényét 1990. június 5-én Székesfehérváron rendezték. A Környezetvédelmi Minisztérium főosztályvezetője, dr. Lovretity Zsigmond, Bálint Csaba egyesületi elnöknek írt meghívó levelében jelezte, hogy a környezetvédelmi miniszter a környezet- és természetvédelem érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként kitüntetésben részesíti a Reflex Környezetvédő Egyesületet. A kitüntetést a Környezetvédelmi Világnap központi rendezvényén, Székesfehérváron adják át. 

A levél és a meghívó a mellékletben olvasható.

Az Antall kormány környezetvédelmi minisztere 1990. szeptember 3-án kelt levelében felkéri Bálint Csabát, a Reflex elnökét, hogy a magyar környezeti oktatás és képzés fejlesztésére a Környezetvédelmi Minisztérium által létrehozott kuratóriumban - melynek elnöke Illés Zoltán helyettes államtitkár, titkára Lovretity Zsigmond főosztályvezető - szakértőként működjön közre.

A köztársasági elnök 1991. március 22-én keltezett levele erkölcsi támogatást ad a Reflexnek a tervezett Ökológiai Központ létrehozásához. Göncz Árpád a rá jellemző közvetlenséggel levelében a Kedves Barátom! megszólítást alkalmazta és Baráti köszöntéssel zárta sorait.

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás