Egy márciusi szomorú hétfőn a környék lakói és a Kazinczy Gimnázium tanulói felháborodással észlelték, hogy a hétvégén kb. húsz fát kivágtak az iskola előtti Eötvös parkban. Itt nem csak érzelmi és esztétikai megközelítésről van szó: a park fái ugyanis fontos szerepet töltenek be a Szent István úti gépjárműforgalomból származó zaj- és levegőszennyezés mérséklésében. Mint kiderült, a fákat az önkormányzat vágatta ki, mivelhogy egy műfüves futballpályához készíti elő a terepet. Szerintünk jogsértő módon.

 

 

Márciusi 25-én (hétfőn) a környék lakói és a Kazinczy Gimnázium tanulói felháborodással észlelték, hogy a GyőrSzol „aktivistái” a hétvégén kb. húsz fát kivágtak az iskola előtti Eötvös parkban. A területet tarra pucolták, többek között a fűrész martaléka lett Győr egyik legszebb tiszafája is.

A felháborodás jogos volt, hiszen sokan még az Eötvös park előző csonkolását (a Golden Ball szállodának és létesítményeinek) rejtélyes betelepítését sem tudták megemészteni. 

És itt nem csak érzelmi vagy esztétikai megközelítésről van szó: a park fái valójában fontos szerepet töltenek be a Szent István úti gépjárműforgalomból származó zaj- és levegőszennyezés mérséklésében (közegészségügyi funkció).

Mint kiderült, a fákat az önkormányzat vágatta ki, egy műfüves futballpályához készíti elő a terepet. Szerintünk jogsértő módon. – ezért április végén közérdekű bejelentéssel éltünk a Megyei Kormányhivatalnál.

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás