A Reflex Környezetvédő Egyesület önkormányzati intézmények képviselői és munkatársai számára szervezett egy-egy 6 órás gyakorlatorientált műhelytalálkozót Kunszigeten és Gyarmaton. A képzésen résztvevő a települések közintézményeinek képviselői voltak. A műhelytalálkozóknak köszönhetően a résztvevők ismeretei bővítettük, így az aktivitással összekötött, élményszerűen megszerzett tudás segítségével a rendezvény után hozzájárultak a képzésen megszerzett információk terjesztéséhez a helyi közösség körében. Az eseményeket 2021. november 22-én rendezzük meg Kunszigeten és 2021. november 24-én Gyarmaton, mindkét településen a polgármesteri hivatalban. A szinte egész napos rendezvények programjai 09.00-kor kezdődtek és a szünetekkel együtt 16.00 óráig tartottak.

Bővebben...

A Reflex Környezetvédő Egyesület három alakalomból álló iskolai szakkört szervezett a győri Móricz Zsigmond Általános Iskola felső tagozatos tanulói számára. Az energiahatékonysággal, az energiatakarékossággal, valamint a megújuló energiák hasznosításával foglalkozó, játékos, élményalapú szakköri foglalkozásokat 2021. október elejétől rendezzük meg a Móricz Iskolában. A 2021.10.05.-én, 2021.10.07.-én, valamint a 2021.10.12.-én megtartott másfél órás időtartamú foglalkozásokat a tanórák után, 13.30 és 15 óra között tartottuk meg.

Bővebben...

A Reflex Környezetvédő Egyesület az I. Győri Klíma EXPO elnevezésű rendezvényhez kapcsolódva az energiatudatosság növelését célzó figyelemfelkeltő akciót és játékos gyerekfoglalkozásokat szervezett. A rendezvény témája szorosan kapcsolódott programunk tartalmi elemeihez. Az akció keretében bemutattuk az érdeklődőknek interaktív energiatudatossági kiállításunkat és energetikai tanácsadást biztosítunk számukra. A 6-14 éves gyerekek számára az energiahatékonysággal, az energiatakarékossággal, valamint a megújuló energiák hasznosításával foglalkozó, játékos, élményalapú foglalkozásokat tartottunk.

Bővebben...

A Reflex Környezetvédő Egyesület a nyár végén Keszthelyen várta az érdeklődőket a 30. Zöld Civil Országos Találkozón, amelyhez kapcsolódva az energiatudatosság növelését célzó figyelemfelkeltő akciót és játékos gyerekfoglalkozásokat tartott. A 2021. augusztus 27-én, a Georgikon Egyetem előcsarnokában megtartott esemény - bár alapvetően a környezetvédelemben jártas szakembereknek szólt - nyitott rendezvény volt, így annak programjain bárki részt vehetett. A találkozó így igazi családi rendezvénnyé vált.

Bővebben...

A Reflex Környezetvédő Egyesület sikeresen pályázott az energiatudatos gondolkodást és életmódot elősegítő, helyi szereplőket elérő szemléletformálás megvalósítására kiírt KEHOP 5.4.1. felhívásra. A támogatott projekt általános célkitűzése, hogy az egyesület olyan aktív elérésen alapuló, élményalapú szemléletformáló tevékenységeket valósítson meg helyi szinten, melyek egyszerre szolgálják a szakmai tervekben, stratégiákban és dokumentumokban megfogalmazott kettős célkitűzést, a helyi térség alkalmazkodóképességének javítását az éghajlatváltozáshoz, és a klímaváltozásért felelős üvegház-hatású gázok kibocsátásnak csökkentését. E célból az energiahatékonyság, -takarékosság, illetve a megújuló energia-felhasználás területén végez a Reflex Egyesület szemléletformáló tevékenységeket.

Bővebben...

A Reflex Környezetvédő Egyesület ezúttal a gönyűi Dunamenti Fesztivál elnevezésű rendezvényen várta az érdeklődőket 2021. augusztus 15.-én, az energiatudatosság növelését célzó figyelemfelkeltő akcióval és játékos kreatív gyerekfoglalkozással. A gyönyörű természeti környezetben, közvetlenül a Duna partján felállított standunkon 14-19 óra között fogadtuk a szépszámú vendégsereget. Itt állítottuk fel a számos hasznos és a gyakorlatban hasznosítható információt tartalmazó molinós interaktív kiállításunk, valamint az Energia Ökomatánkat is, ahol a kvízjátékban eredményesen részvevő gyerekek átvehették az ajándékaikat. A szülök közben kitölthették a részükre készített kvízjegyeket és igénybe vehették aktivistánk energetikai tanácsadását.

Bővebben...

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás