Parkok helyett parkolók?

Az európai nagyvárosok a környezeti szempontokat alapvetően szem előtt tartva igyekszenek megoldani belvárosuk tehermentesítését a gépjárművektől. Szomorú, hogy Győr városa elsősorban a személygépkocsikkal járók igényeit igyekszik kiszolgálni – ellentmondva saját környezetvédelmi programjának –, és tervezi tönkretenni városunk még meglévő természeti és kulturális értékeit.

Bővebben...

141 civil szervezet és gazdatanács közösen értékelte a földforgalmi törvénytervezethez érkezett módosító indítványokat. A törvényjavaslatot korábban élesen bíráló szervezetek elsősorban Ángyán József és Bencsik János indítványait támogatják, amelyek elfogadásával a földtörvény a fenntarthatóságot és a vidék felemelkedésének ügyét szolgálná.

Bővebben...

A Reflex Környezetvédő Egyesület az Arrabona Városvédő Egyesülettel, valamint több más győri civil szervezettel közösen lakossági fórumot szervez a Duna-bástya helyén megépíteni tervezett mélygarázsról. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Bővebben...

1Május 12-én sajtóközleményt tettünk közzé az MTI országos sajtószolgálatán keresztül. Az Átgondolt, társadalmi részvételen alapuló városfejlesztést Győrött! címmel közreadott szöveg végén jeleztük, hogy a felvetett problémákhoz kapcsolódóan lakossági tiltakozó megmozdulást tervezünk. A demonstráció időpontja: 2011.május 31. (kedd), 18:00 óra. A demonstráció helyszíne: Győr, Munkácsy utca - Benczúr utca sarka, a töltés mögötti árterület (volt városi korcsolyapálya). A demonstráció célja: az ártéri zöldterület megóvása, a tervezett parkoló építésének megakadályozása. Kérünk mindenkit, gyalogosan, vagy kerékpárral jöjjön a demostrációra! PARKOLÓK HELYETT PARKOKAT!

Bővebben...

A Reflex Környezetvédő Egyesület vezetősége többségi határozattal, alapos mérlegelés után úgy döntött, hogy nem támadja meg a bíróságon a Dunakapu téri mélygarázs építési engedélyét. Fontosnak tartjuk a nyilvánossággal közölni azt is, hogy döntésünket felelősen, ámde minden külső befolyásolást (befolyásolási kísérletet) távol tartva hoztuk meg. Az ügyben korábban kialakított szakmai véleményünk továbbra is változatlan. A tervezett beruházással kapcsolatos környezet- és örökségvédelmi aggályainkat fenntartjuk – a szakértői bizonyítások miatt várhatóan elhúzódó, jelentős anyagi terhet jelentő bírósági procedúrát azonban nem vállaljuk fel.

Bővebben...

A Reflex Környezetvédő Egyesület ügyfélként vett részt a Dunakapu tér átépítésével kapcsolatos hatósági eljárásban. A Dunakapu térben nem egy mindenáron modernizálni kívánt rendezvényterületet látunk, hanem Győr város történelmének rejtett értékekkel bíró, teljes védelemre érdemes részét. A megelőző régészeti feltárások igazolták: a tér alatti reneszánsz szögleterőd páratlan történelmi és építésztörténeti érték, aminek teljes feltárása, védelme, bemutatása Európában is egyedülálló idegenforgalmi vonzerőt jelentene. A háromszintes mélygarázs, szabadtéri színpad, illemhely és trafóépület megépítése a mi értékrendünk szerint a történelmi terület méltatlan hasznosítása, amely súlyos környezeti problémákkal is terhelt.

Bővebben...

Fenntarthatóság a terület- és vidékfejlesztésben címmel a HUSK programja keretében műhelykonferenciát szervez a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2013. június 27-én (csütörtökön) Győrben. A meghívott magyar és szlovák előadók értékelik a 2007-2013 közötti uniós források elköltésével kapcsolatos tapasztalatokat és bemutatják a következő tervezési időszak egyik térségi alapdokumentumául szolgáló Megyei Területfejlesztési Koncepció várható prioritásait.

Bővebben...

Áprilisban Egyesületünk a Megyei Kormányhivatalhoz fordult az Eötvös Parkban kivágott fák ügyében. A gimnazisták és a lakók felháborodását közvetítve kértük annak kivizsgálását, hogy miként lehetett egy hétvége alatt suttyomban kifűrészelni a fákat, egy oda tervezett műfüves focipálya kedvéért. Jogsértést valószínűsítettünk és kértük az ügy kivizsgálását. A válasz ugyan nem ad feleletet minden felvetett gyanúra, de öt pontban egyértelmű a jogsértés. Egy ügy – öt jogsértés… Olvassák!

Bővebben...

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás