2014. május 9-én, a Madarak és Fák Napján ötödik alkalommal rendeztek természetismereti vetélkedőt a Reflex Környezetvédő Egyesület Pápateszér-farkashegyi erdei iskolájában.

A Pápateszéri Általános Iskola felhívására öt iskola kilenc csapata jelentkezett, a házigazda Pápateszér mellett Lovászpatonáról, Ugodról és Pápáról érkeztek a vetélkedő résztvevői.

A legjobb eredményt a Lovászpatonai Bánki Donáth Általános Iskola "NYÍR" csapata (képünkön): Busa Blanka, Busa Erzsébet, Sárközi Dominika, Császár Klaudia - érte el. Felkészítő tanáruk Szenténé Bácsi Zsuzsanna. Az I. helyezett csapat iskolája az oklevél mellé háromnapos erdei iskolai foglalkozásra szóló meghívót vehetett át a Reflex egyesület elnökétől.

Második helyen az Ugodi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola "Partizó fecskék" csapata: Horváth Réka, Bajner Attila, Szőke Zalán, Strommer Dávid végzett, felkészítő tanáruk Polgár Mónika.

A pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola "Fészekőr" csapata: Barth Zsigmond, Feczkó Csongor, Podényi Márton, Schlecht Bence - harmadik lett.

Az első három csapat tagjai egyebek mellett környezettudatos életmódot hirdető pólókat kaptak az oklevél mellé. Valemennyi résztvevői Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye helyi védett természeti területeit bemutató térképet, újrapapírból készült füzetet, órarendet és környezetbarát ceruzát kapott a verseny szervezőitől.
A vetélkedő feladatainak összeállításában a Reflex szakemberei mellett a NYME Apáczai karának hallgatói is részt vettek dr. Halbritter András vezetésével.

A vetélkedő levezetését ezúttal is Léhner Ilona, a versenyt meghirdető Pápateszéri Általános Iskola igazgatója vállalta. Zsűrielnök Peimli Piroska Kitaibel-díjas természetvédő, tagjai: dr. Halbritter András biológus, a NYME Apáczai karának tanszékvezetője és Horváth Ferenc környezetmérnök, a Reflex Környezetvédő Egyesület elnöke.

A vetélkedő előkészítésében és lebonyolításában a Reflex munkatársai, Lajtmannn József, Nagy Péter és Vass Gergely vettek részt.