Az elmúlt hetekben ismét ízelítőt kaptunk az éghajlatváltozásból. Bár az átlagosnál több mint 10 fokkal melegebb idő így tél vége felé talán kellemesnek tűnik, de ha nyáron érkezik egy hasonló hőhullám - ami miatt tartósan 30-40 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála - annak biztosan nem örülünk majd. Hajdúböszörmény városa igyekszik felkészülni ezekre a hőséggel terhelt időszakokra. Február második felében a nemzetközi "Ready4Heat" projekt keretében Hajdúböszörmény önkormányzata, a hajdúböszörményi Zöld Kör és a Reflex Egyesület munkatársai workshopokon találkoztak a helyi fókuszcsoportok képviselőivel.

Bővebben...

Az alkalomhoz „illő" kánikulai melegben zajlott a „Felkészülés a hőségre" projektindító rendezvény Hajdúböszörményben. A város partnerségével zajló Interreg program célja, hogy rövid és hosszútávú stratégiákkal, megoldásokkal segítse a várost a hőhullámokra való felkészülésben, és mindez átvehető mintaként szolgáljon más települések számára is.

Bővebben...

A globális felmelegedés egyre gyakoribb és intenzívebb hőhullámokkal jár. Közép- és Délkelet-Európa számos részén a hőhullámmal érintett napok száma 1981-2010 között évtizedenként 10-15 nappal nőtt. Ez a tendencia előreláthatólag folytatódni és erősödni fog. A trópusi éjszakák száma - amelyeken a hőmérséklet nem csökken 20°C alá - szintén emelkedni fog.

Bővebben...

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás