A Reflex Környezetvédő Egyesület a RENOVERTY nemzetközi projekt keretében a vidéki épületek épületenergetikai korszerűsítéséhez készít útmutatókat. Az útmutatóhoz a területre jellemző családi házakat keres partnerként. A partnerséget vállaló családoknak a projekt keretén belül elkészítjük a családi ház energetikai auditját és elérhetővé tesszük a felújítási útmutatót.

A Somló-Marcalmente-Bakonyalja térség településeiről 4 db, a területre jellemző típusú családi házat keresünk:

- Hagyományos parasztház - vályog vagy kő falakkal;
- “Kádár-kocka” - 50-70-es években épült családi ház;
- Többszintes családi ház - 70-90-es évekből.

Itt tudja ellenőrizni, hogy az Ön háza a térségben található-e:

Olyan házakat keresünk, ahol az elmúlt években nem valósult meg komolyabb felújítás. Örülünk, ha olyanok jelentkeznek, akik tervezik az otthonuk felújítását, de ez nem elvárás.

A jelentkezők közül szakemberek segítségével választjuk ki a 4 db épületet úgy, hogy azok minél inkább jellemzőek legyenek a térségre.

Amit kínálunk:
- Szakember bevonásával elkészítjük a családi ház energetikai auditját,
- Elérhetővé tesszük az auditok alapján készített felújítási útmutatót.

Amit kérünk:
- Hozzájárulást az épület szerkezeteiről - falak, tető, nyílászárók, födém, lábazat, padló - készített külső és belső fényképek és videók nyilvános használatához.

Jelentkezés a felhívásra
Jelentkezni a következő linken található adatlap kitöltésével lehet 2023. szeptember 8-ig.

Bővebb felvilágosítás: