Digitális lehetőségek az éghajlatvédelmi akciókban és kampányokban címmel e-learning tananyag készül a CINAMON Erasmus+ pályázatának keretében a Reflex Egyesület közreműködésével. A tananyag összeállításában osztrák, olasz és német partnerek dolgozunk együtt. A tanfolyam az önkormányzati, gazdasági, illetve civil szektor kommunikációval megbízott munkatársai számára nyújt hasznos ismereteket, illetve támpontot ad saját kommunikációs projekt kidolgozására. A tananyag magyar nyelvű, de a szemléltető videók, kapcsolódó szakmai anyagok többször csak angolul érhetőek el.

Most olyan önkéntes tesztelőket keresünk, akik segítenek az egyes fejezetek átnézésében és utána véleményezik az átolvasott anyagot. Az egyes fejezetek áttekintése nagyjából 2-3 órát vesz igénybe, a kapcsolódó kérdőív kitöltése további 15-20 perc. A tananyag új információi segíthetnek a tesztelők tudásának bővítésben. A tesztelők segítségét környezettudatos ajándékokkal viszonozzuk.

A tesztelés menete

I. Regisztráció
- A következő oldalon a felvehető kurzusok közül kattintson a magyar nyelvű tanfolyamra: https://cinamon-elearning.cinamon.info/
- Megnyílik a bejelentkezési oldal, ahol Új fiók létrehozása gombra kattintva tudja a regisztrációt megkezdeni.
- A postaládájába kap egy e-mailt a regisztráció megerősítéséről. Amennyiben nem jelenik meg az e-mail, a levélszemét mappát is ellenőrizze.
- A regisztráció megerősítését kérő linkre kattintva a böngészőben egy új ablak nyílik meg.
- Kattintson a folytatás gombra. Ekkor megjelenik a magyar kurzusra való beiratkozás lehetősége.
- Kattintson az Iratkoztasson be gombra.

II. A tananyag áttekintése

A beiratkozás után megnyílik a tananyag.  Válassza ki a bal oldali tartalomjegyzékben a tesztelésre kiválasztott fejezetet, majd rákattintva megkezdheti a tananyag és az abban szereplő feladatok áttekintését.
A tanfolyam anyaga a következő fejezetekből áll:
2. fejezet: Éghajlatvédelmi kommunikáció
3. fejezet: Az éghajlatváltozásról szóló és az azzal kapcsolatos digitális kommunikáció
4. fejezet: Tényeken alapuló éghajlatvédelmi kommunikáció
5. fejezet: Beszéljünk a kibocsátáscsökkentésről és alkalmazkodásról
Amennyiben ideje engedi, kérjük, szánjon időt az 1. és 6. fejezet megtekintésére is, melyek egy Saját kommunikációs projekt kidolgozásán vezetnek végig.

III. Az átolvasott fejezetek véleményezése
A folyamat utolsó, de talán legfontosabb része az áttekintett fejezet(ek) véleményezése, amelyet az alábbi űrlap kitöltésével tehet meg:
A véleményezés határideje: 2024. március 5., kedd 16:00

Bővebb információ