A nemzetközi SHAREs projekt részeként útjára indult a KÖZÖSSÉGI ENERGIA TUDÁSTÉR, egy magyar nyelvű honlap számos praktikus információval, segédanyaggal. A különféle menüpontok alatt összegyűjtött ismereteket haszonnal forgathatják mindazok, akik - döntéshozói, szabályozói, önkormányzati, civil szervezeti vagy lakossági oldalról - szeretnék elősegíteni hazai energiaközösségek alakítását, fejlesztését.

A weboldal egy komplex információ-gyűjtemény, mely több oldalról közelíti meg a közösségi energia kérdéskörét. Az egyes menüpontok nemcsak háttértudást kínálnak, de gyakorlatias tanácsokat is nyújtanak. A menüpontokban böngészve olyan anyagok érhetőek el, mint:

inspiráló nemzeti és nemzetközi jó gyakorlatok, sikersztorik;
finanszírozási, pénzügyi tanácsok;
jogi és szabályozási háttér leírása;
szakmai anyagok;
segédeszközök, kalkulátorok gyűjteménye;
helyi projektkoncepciók kialakítását segítő információk;
tagtoborzáshoz szükséges segédletek;
a közösségi energia témájával kapcsolatos hírek, ingyenesen használható képanyagok;
fogalomtár;
segédanyagok "helyi hősök" - azaz az energiaközösségek alakulását helyi szinten segítők, kezdeményezők - számára.

A honlapon szerkeszthető, helyi igényekre szabható kommunikációs anyagok is elérhetőek; könnyen használható sablonokat kínálnak szórólapokhoz, adatlapokhoz, előadásokhoz, bemutatkozáshoz, infografikához, tagtoborzáshoz vagy akár a helyi médiában megjelenő újságcikkhez.

A weboldal - egy WordPressben létrehozott sablon, blueprint - mely a projektben résztvevő minden partner országában nemzeti nyelven is elérhető, s más érdeklődők számára is átvehető:

Magyarország: tudaster.kozenergia.hu
Ausztria: energie-teilen.at