A Reflex Környezetvédő Egyesület a Humusz Szövetség projektjének végrehajtása keretében egy helyi vonatkozású problémára vonatkozó figyelemfelhívó önkéntes akciót bonyolított le egy Győrben megrendezett alkotó tábor keretein belül. A győri Kocka Művészeti Egyesület és a MOKKA Alkotócsoport tagjainak, iparművészek és művészet-oktatók, valamint a Széchenyi Egyetem Épülettervezési Tanszékének oktatóinak és hallgatóinak közreműködésével megvalósult tábort 2015. július 20 és 24 között tartották. A MOKKA táborának programjaiba egy nap erejéig a Reflex Egyesület is bekapcsolódott.

A tábor és a Reflex szellemiségéhez illeszkedő önkéntes akció megtervezésére és kivitelezésére a tábor negyedik napján került sor. Az esemény helyszíne a győri Széchenyi Egyetem Építész Műteremháza volt, az akciót az egyetem parkolójában bonyolítottuk le.

A street art akció alapjául olyan festési módot választottunk, mely teljesen környezetkímélő és felszívódik, eltűnik – a vízrajzot. A délelőtt a módszer próbálgatásával zajlott, míg délutánra összeállt egy kis akció, melyben az erdők megmentésére hívtuk fel a figyelmet, a „Ne hagyd, hogy eltűnjenek az erdők!” gondolattal, és egy megjelenő, majd elpárolgó közösségi erdőrajzzal.

Az akcióról, melynek lebonyolításában a Reflex 10 újdonsült önkéntese vett részt, egy kisvideó is készült, amely az alábbi linken megtekinthető:

http://coub.com/view/7ecr0

Az eseményről a közösségi oldalainkon is beszámoltunk itt: 

https://www.facebook.com/KlimaveddVelem, https://www.facebook.com/reflexegyesulet

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás