Két év kihagyás után ismét környezet- és természetismereti vetélkedőt rendezett a Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános Iskola a Győr környéki iskolák részvételével. A 2022. november 24-én megrendezett vetélkedő szakmai hátterét (a kérdések, feladatok összeállítását, a zsűrizést, a díjakat) a korábbi hagyományokhoz híven ezúttal is a Reflex Környezetvédő Egyesület biztosította. A felhívásra az idei évben a házigazda iskola mellett öt további oktatási intézményből jelentkeztek a 4 fős csapatok. Érkeztek résztvevők Gönyűről, Győrladamérról, Győrzámolyról, Kunszigetről és Pérről.

Bővebben...

Répceszemerén tartotta partnereivel szakmai műhelykonferenciáját az Éghajlatvédelmi Szövetség. A találkozón azokat a közösségi lehetőségeket vizsgáltuk, amelyek segíthetik a helyi közösségeket az alkalmazkodásban az éghajlatváltozáshoz. A természetközeli megoldások keretén belül a települési zöldfelület- és esővíz gazdálkodás jó gyakorlatait mutattuk be, míg az energetika témájához kapcsolódóan az energiaközösségek kialakításának lehetőségeit és az energiaszegénység témáját vizsgáltuk.

Bővebben...

Környezettudatos elemekkel: egy innovatív, szalmabála panelekből készült kis energiaigényű közösségi épülettel és egy 5 kW-os napelemes rendszerrel bővül a Reflex Környezetvédő Egyesület központja. Sajnos a két évvel ezelőtti költségvetés alapján kapott 30 millió forintos támogatás elfogyott. Az építőanyagok ára mellett a szakemberek díjai is jelentősen növekedtek és közel ötmillió forint hiányzik ahhoz, hogy a bővítés a tervezettek szerint megvalósuljon. A közösségi adományozók utolsó szalmaszálakkal segíthetik az építési munkák befejezését, és segíthetik megvalósítani az egyik első magyarországi környezetvédő civil szervezet álmait. Az adományokért cserébe a Reflex utalványokat ajánl, melyek felhasználhatóak a Pápateszéri Ökológia Központ szolgáltatásaira. Az adományokat a Reflex Környezetvédő Egyesület 11737007-20206734 bankszámlaszámára várja.

Bővebben...

A helyi közösségeknek fontos szerepük van abban, hogy követhető mintákat állítsanak elénk. Programunkon a települési zöldfelület-, esővíz-, és energiagazdálkodás témáját dolgozzuk fel előadásokkal, jó példákkal és gyakorlati foglalkozásokkal.

Mellékletek:
FájlFájlméret
Fájl letöltése (meghivo_repeceszemere_22_11_10_11.pdf)MEGHÍVÓ489 kB

Bővebben...

Sok nemes, magas szintű tudást igénylő feladatot elvégezve 75. évében csendben elment dr. Hajósy Adrienne. A Miskolci Egyetem arany diplomás geofizikusa férfias kutatási területet választott magának 1966-ban, a földet. Szakmai útját végig kísérte a föld, a kőzetek, a talajtani formák és főképpen a vízkincsek világa. A ’80-as években megérintette a természeti és a környezeti értékek megóvásának fontossága. Barátságunk onnan ered, amikor Adrienne a föld mellett a Föld védelmét is lelkesen felvállalta és a későbbiekben civil zöldként - a fiataloknak, nekünk is példát mutatva - képviselte.

Bővebben...

2022-ben ünneplünk, hiszen tizedszer hirdetjük meg „Mozdulj a klímáért!" felhívásunkat.
Idén a tiszta levegő a kampány központi gondolata és ehhez igazodnak a feladatok.
Az iskolai kampányhét megrendezésére ismét hosszabb időszak áll rendelkezésre, 2022. szeptember 1. és október 21. között. A diákok mellett ismét várjuk az oktatási intézmények pedagógusainak, munkatársainak jelentkezését is! Idén az ovikra is külön gondoltunk néhány feladattal.

Mellékletek:
FájlFájlméret
Fájl letöltése (Mozdulj_22_felhivas_feladatok.pdf)Felhívás Mozdulj 2022.561 kB

Bővebben...

Kép: Mozdulj a klímáért! 2021 Sokorópátkai Általános IskolaA Reflex Környezetvédő Egyesület álláspontja a győri ipari park 350 hektáros bővítését megalapozó szabályozási és rendezési terv módosításokkal kapcsolatban.

Bővebben...

Építettünk jurtát, tapasztottunk szalmafalat, kicsinosítottuk a Reflex Ökológiai központját, közben megismerkedtünk a helyi ízekkel, meglátogattuk az épület felmérési tervei szerint felújított Bögi malmot, ismerkedtünk a lovaglással, a helyi lovas közösséggel, felfrissültünk a Teveli tóban. Rövid képes élménybeszámoló az Éghajlatvédelmi Szövetség, a Reflex Egyesület és az MTvSz közös táboráról.

Bővebben...

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás